Galleri1 Skellefteå

Monica Hedlund, Skellefteå

 

Hej

Jag heter Monica Hedlund och ska för första gången ha en egen utställning och det känns verkligen som en rolig utmaning. Jag målar akvarell och bilderna är blad och blommor. Jag gillar blad! Med blad, kvistar och blommor finns inga begränsningar och man får leka fritt med både form och färg. Jag är rätt sparsmakad i övrigt men med penslar i handen så blir det mer och jag kallar det "penselglädje". En del bilder får många färger och en del med bara flera nyanser svart.

Jag har alltid sen jag varit barn tyckt om att "hålla på" sticka, sy, måla osv. Har hållit på med dekorationsmålning men för 7 år sedan kände jag längtan efter att måla. Gick då på målarkvällar som gav mersmak och anmälde mig då till två sommarkurser sommaren 2011, en på västkusten och en i Dalarna. Dit kom jag med tre penslar och en liten låda med färger. De andra deltagarna hade massor med penslar och flera lådor med färger, men oj så inspirerande det var. Fler kurser har det blivit, nu med fler penslar och större låda med färger.

Det har blivit många timmar med mina bilder, ibland lite hög av känslan av att vara på gång och ibland mindre glad....men jag hoppas det bara är början. Jag STORTRIVS när jag får sitta med penslarna och lyssna på bra musik eller kanske en dokumentär.

En riktig kick var det när jag sökte och kom med på Galleri1:s sommarsalong 2016. Att få visa sina tavlor tillsammans med andra var så bra och roligt. Det gav mersmak så jag sökte även året därpå och kom med.

Och nu ska jag ha min egen uställning........

Varmt välkommen:-) 


Copyright © 2018 Galleri 1

Galleri 1
Stationsgatan 1
931 32 Skellefteå

Följ oss på facebook